Penta Adviesgroep

ATEX en explosieveiligheidsdocument

ATEX
De ATEX richtlijn is van toepassing op alle plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen. De richtlijn heeft een breed werkingsgebied en omvat naast gasexplosiegevaar ook stofexplosiegevaar.

ATEX 114

ATEX 114 is van toepassing op elektrische apparaten, systemen en regelsystemen maar ook op pneumatische, mechanische, hydraulische systemen en geldt voor fabrikanten die systemen en of apparaten leveren voor plaatsen waar ontploffingsgevaar kan heersen.

ATEX 153

ATEX 153 is van toepassing op omgevingen waar mensen werken in een potentieel explosieve atmosfeer oftewel een gevarenzone en geldt voor iedere werkgever waar dit van toepassing is.
Een gevarenzone wordt ook wel een EX zone genoemd, deze wordt gedefinieerd op basis van de duur en de frequentie in een risicovolle atmosfeer. Om dit vast te leggen heeft men de verplichting om een explosieveiligheidsdocument op te stellen, kort gezegd een EVD.

photodune-6792237-petrochemical-plant-at-night-xs

Wat kan Penta voor U doen?

  • Opstellen van een Explosieveiligheidsdocument EVD die voldoet aan de wet- en regelgeving en ATEX 153 richtlijn;
  • Toetsen van een Explosieveiligheidsdocument EVD die voldoet aan de wet- en regelgeving en ATEX 153 richtlijn;
  • Begeleiden voor het opstellen van Explosieveiligheidsdocument EVD zodat u het EVD voortaan zelf kunt maken of aanpassen;
  • Voorlichting geven over ATEX 114 en ATEX 153.

Waarom Penta?

  • Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in alle branches;
  • Al onze adviseurs zijn MVK of HVK en hebben HBO opleidingen of werk- en denkniveau;
  • Penta hanteert een vaste lage prijs voor het opstellen en toetsen van de documenten of een zeer scherp uurtarief op regiebasis voor de begeleiding.
Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta ( Middelbaar veiligheidskundige, Hogere veiligheidskundige, Arbeidhygiënist, Kwaliteitsadviseur, Organisatieadviseur, Milieuadviseur)? Bel naar 06 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Zoek hier naar de door u gewenste informatie...