Penta Adviesgroep

Taakrisicoanalyse/Job Safety Analysis

Taakrisicoanalyse TRA / Job Safety Analysis JSA

De risico’s binnen het bedrijf worden vastgelegd in de Risico inventarisatie en evaluatie, maar dan kan het toch zijn dat u werkzaamheden moet uitvoeren waarvan de risico’s nog niet beschreven staan of u heeft de TRA verbonden aan u werkvergunningen systeem. In dat geval gebruikt u een TRA of JSA.

Het doel van de Taak Risico Analyse/ Job Safety Analysis is om van bepaalde risicovolle taken de risico’s op te sporen en op te heffen dan wel te verminderen. Het dient om werkzaamheden efficiënter uit te voeren en om het voorkomen van incidenten.

Het uitvoeren van TRA’s is onderdeel van Vca-certificering. U moet TRA’s uitvoeren wanneer werkzaamheden plaatsvinden die onaanvaardbare risico’s met zich meebrengen. Komen deze werkzaamheden regelmatig voor dan kan men vanuit de TRA een vaste werkinstructie maken en hanteren.

photodune-279141-electricity-plant-xs

Wat kan Penta voor U doen?

  • Wij kunnen u begeleiden om zelf TRA/JSA te maken;
  • wij kunnen voor u TRA/JSA maken;
  • u kunt ons inhuren om parttime/ fulltime voor permit to work/ werkvergunningen uitgifte on site, inclusief het maken van TRA/JSA;

Waarom Penta?

  • Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in alle branches;
  • Al onze adviseurs zijn MVK of HVK en hebben HBO opleidingen of werk- en denkniveau;
  • Penta hanteert een vaste lage prijs voor het opstellen en begeleiden van TRA/JSA methoden of u kunt ons voor een scherp uurtarief inhuren.
Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta ( Middelbaar veiligheidskundige, Hogere veiligheidskundige, Arbeidhygiënist, Kwaliteitsadviseur, Organisatieadviseur, Milieuadviseur)? Bel naar 06 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Zoek hier naar de door u gewenste informatie...