Penta Adviesgroep

Werken met Kwartsstof: een onderschat risico!

Werken met Kwartsstof: een onderschat risico!

 

Worden uw medewerkers blootgesteld aan kwartsstof?

 

Wanneer u werkzaam bent in de bouw, of op een andere manier werkzaamheden uitvoert met steen en zand dan is dit zeer goed mogelijk. Kwartsstof zit in meerdere producten verwerkt, denk bijvoorbeeld aan: zandsteen, kalkzandsteen, cellenbeton en betonsteen: materialen die in de bouw regelmatig worden verwerkt. Door in deze materialen te boren, frezen of schuren kan het percentage kwartsstof in de lucht erg snel oplopen. Zelfs nadat die werkzaamheden zijn afgelopen worden uw medewerkers nog steeds blootgesteld aan kwartsstof, zoals bij het opvegen van het stof.

 

Het gevaar van kwartsstof is dat het een zeer fijn stof is die diep in de longen kan doordringen.

Zo diep dat het niet uitgehoest kan worden. Daarnaast is het mogelijk kankerverwekkend. Kwartsstof het nieuwe asbest?

 

Penta advies groep kan u advies geven hoe om te gaan met de blootstelling van uw medewerkers. Zo kunnen wij blootstellingsmetingen uitvoeren, persoonsgebonden- en bronmetingen, maar ook maatwerk advies opstellen voor uw bedrijf over materiaalkeuze, werkwijze en persoonlijke bescherming en het geven van voorlichting.

 

Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs en kijk wat Penta voor u kan doen!

Wanneer u een vraag heeft of de behoefte aan de inzet van een adviseur van Penta ( Middelbaar veiligheidskundige, Hogere veiligheidskundige, Arbeidhygiënist, Kwaliteitsadviseur, Organisatieadviseur, Milieuadviseur)? Bel naar 06 24661517 of maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs.

Zoek hier naar de door u gewenste informatie...